ممنوعیت های سفر تغییر نموده است؟

به گزارش گردشگران شاد، با گذشت یک ماه از اجرای طرح محدودیت تردد بین مراکز استان ها و جریمه خودرو ها با هدف قطع زنجیره ویروس کرونا، همچنان این سوال پرسیده می گردد که سفر با خودرو شخصی ممنوع است؟

ممنوعیت های سفر تغییر نموده است؟

به گزارش ایسنا، سخنگوی ناجا روز گذشته (6 دی ماه) گفته سفر با خودرو شخصی به طور میانگین 30 درصد در مقایسه با مدت زمان مشابه سال گذشته کاهش داشته است. طبق گزارش های نیروی انتظامی، در آدینه برفی پنجم دی ماه، 27 هزار و 117 خودرو به مبدأ خود برگشت داده شده اند و از سفر آن ها جلوگیری شده است. همچنین 45 هزار و 325 پیامک برای رانندگانی که به مصوبات ستاد مبارزه با کرونا توجه ننموده اند، فرستاده شده و 53 هزار و 39 راننده هم تذکر شفاهی گرفته اند. در همان یک روز، 14 هزار و 72 خودرو در مناطق نارنجی جریمه شده اند.

بر اساس آخرین تحلیل های ستاد ملی مقابله با کرونا، در حال حاضر 108 شهرستان در شرایط نارنجی و 340 شهرستان در شرایط زرد قرار دارند و تعداد شهر های قرمز به صفر رسیده است. با این حال، طرح محدودیت تردد بین مراکز استان ها و جریمه خودرو ها با ورود به زمستان تمدید شده است، یعنی همچنان سفر با خودرو شخصی محدود بوده و مشمول جریمه می گردد. مبلغ جریمه طبق آخرین اعلام قرارگاه عملیاتی مدیریت کرونا، در شهر های نارنجی و زرد تا 500هزار تومان معین شده است.

رئیس مرکز اطلاعات و کنترل ترافیک پلیس راهور ناجا نیز با این تغییرات، درباره آخرین شرایط محدودیت های اعمال شده برای تردد های بین شهری گفته است: در شهر های گروه زرد ورود خودرو ها با پلاک غیربومی و خروج خودرو ها با پلاک غیربومی با یک استثنا بدون مانع است. استثنای تردد در شهر های زرد مربوط به خودرو هایی است که پلاک بومی شهر های گروه نارنجی را دارند. این پلاک ها (گروه نارنجی) مجاز به تردد در هیچ یک از شهر های کشور نیستند. به عنوان مثال اگر خودرویی دارای پلاک متعلق به شهری با شرایط نارنجی باشد نه اجازه خروج از آن شهر را دارد و نه اجازه ورود به شهر دیگر و بدیهی است که در صورت مشاهده چنین خودروهایی، دوربین ها و ماموران نسبت به اعمال قانون اقدام خواهند کرد.

محدودیت برای سفر های گروهی و با وسایل نقلیه عمومی نیز همانند گذشته است و طبق آخرین مصوبه کمیته عالی نظارت بر اجرای پروتکل های بهداشتی ستاد مدیریت کرونا، وسایل نقلیه عمومی از جمله اتوبوس، قطار، هواپیما و اتوبوس های دریایی همچنان باید با 60 درصد ظرفیت مسافر بپذیرند و از پذیرش مسافران مبتلا به ویروس کرونا خودداری نمایند.

با نزدیک شدن تعطیلات ایام فاطمیه، این کمیته تبلیغ سفر را نیز ممنوع نموده است. اگرچه هیچ دستور مصوبی در رابطه با ممنوعیت اجرای تور توسط آژانس های مسافرتی وجود ندارد، اما تبلیغ سفر و تور با وجود این مصوبه، حتی برای تعطیلات نوروز، ممنوع شده است.

در مصوبه کمیته عالی نظارت بر اجرای پروتکل های بهداشتی ستاد مدیریت کرونا آمده که وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با همکاری سایر ارگان ها و سازمان های ذیربط مدیریت اطلاع رسانی و نظارت مناسب سفر ها را به خصوص در ایام فاطمیه، عید نوروز و سایر مناسبت ها و تعطیلات پیش رو به عهده گیرد و از تبلیغات و مشوق های افزایش سفر نظیر بلیت و تور های تخفیف دار و امثال آن جلوگیری گردد.

از وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خواسته شده اقدامات لازم برای اتصال به سامانه ماسک وزارت بهداشت برای ممانعت از ورود افراد مبتلا به بیماری کووید- 19 به مناطق اقامتی و گردشگری را انجام دهد. به گفته آژانس های مسافرتی و مراکز اقامتی، این دسترسی تا کنون وجود نداشته و شناسایی افراد مبتلا به کرونا هنگام فروش بلیت و تور و همچنین پذیرش مسافر در هتل و سایر مراکز اقامتی تا به حال انجام نشده است.

این کمیته از وزارت راه و شهرسازی نیز خواسته نظارت لازم را بر ظرفیت مسافرگیری اتوبوس های بین شهری مطابق پروتکل های وزارت بهداشت داشته باشد و تدابیر لازم را برای ایجاد تهویه مناسب در اتوبوس ها اتخاذ کند. مقرر شده وزارت راه و شهرسازی علاوه بر کنترل سلامت مسافران از نظر ابتلا به بیماری کووید- 19 هنگام صدور بلیت، هنگام سوار شدن مسافران نیز سلامت آنان را به صورت الکترونیکی کنترل کند.

تذکر نسبت به اجرای نادرست مصوبه ستاد ملی کرونا درحالی به وزارت راه داده شده که اعتراض های مردمی نسبت به رعایت نشدن این پروتکل های بهداشتی در اتوبوس های بین جاده ای و هواپیما ها بار ها منعکس شده است.

منبع: فرارو

به "ممنوعیت های سفر تغییر نموده است؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "ممنوعیت های سفر تغییر نموده است؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید