پرستاران دوباره وعده شنیدند و کتک خوردند!

به گزارش گردشگران شاد، پرستاران همچنان از بی عدالتی ها در نظام سلامت گلایه مند هستند و معتقدند که حق آنها ادا نشده و آنطور که باید و شاید به صندلی پرستاری توجه نشده است. در حالی که بیشترین خدمت به بیماران در مراکز درمانی، توسط پرستاران صورت می گیرد. شاید در این بین، مهم ترین گلایه پرستاران، عدم اجرای قانونی است که 10 سال از تصویب آن می گذرد و هنوز اقدامی برای اجرایی شدن آن صورت نگرفته است.

پرستاران دوباره وعده شنیدند و کتک خوردند!

محمد شریفی مقدم قائم مقام سازمان نظام پرستاری، معتقد است که جامعه پرستاری بار اصلی نظام سلامت را بر دوش می کشد و در صف اول پاسخ گویی به مراجعین قرار دارند و در نتیجه در معرض خطرات مختلف نیز قرار دارند. خطرات ناشی از شغل، پرستاران را تهدید می نماید. خطراتی مثل بیماری های اسکلتی و عضلانی و مسائل ناشی از شیمی درمانی و بحث ضرب و شتم که در حال حاضر متاسفانه رو به افزایش است.

وی با عنوان این مطلب که در سال 96 شاهد افزایش ضرب و شتم کادر پرستاری در مراکز درمانی بوده ایم، گفت: در سال گذشته، 28 مورد ضرب و شتم فیزیکی پرستاران در کشور گزارش شده است، ضمن اینکه 15 پرستار نیز در حین انجام وظیفه فوت شده اند.

شریفی مقدم با اشاره به سختی کار پرستاری در کشور، اضافه کرد: باید توجه کرد چرا پرستار ایرانی به کانادا می رود و باید دید که چه جذابیتی در این کشور وجود دارد. یکی از جذابیت ها بحث پرداخت و موضوع دیگر شیوه برخوردها است. نگاه نظام سلامت به مردم، نگاه مردمی نیست و وقتی بیمار به بخش خصوصی یا دولتی وارد می گردد، به عنوان کالا دیده می گردد. در این راستا به پرستار نیز به عنوان یک ابزار نگاه می گردد.

وی با عنوان این مطلب که مسئولین در سفرهای خارجی شرایط نظام های سلامت در کشورهای دیگر را می بینند و نقش پرستاران را در بیمارستان ها و نظام های سلامت مشاهده می نمایند، گفت: در نظام سلامت ما حتی برای بحث آموزش پرستاران نیز دیگران تصمیم می گیرند و ذی نفعان بخش خصوصی به بحث آموزش پرستاری وارد شدند. تعداد پرستاران در کشور به میزان کافی است، اما دولت نمی تواند به خاطر کوچک کردن دولت، پرستاران را جذب کند.

قائم مقام سازمان نظام پرستاری، سال 97 را سال بسیار نگران نماینده در حوزه پرستاری دانست و اضافه کرد: در حال حاضر سازمان نظام پرستاری متهم به سازش کاری با وزارت بهداشت شده است. اگر در سه ماهه اول سال آینده اتفاق خاصی نیفتد، سال پرتنشی برای پرستاران و وزارت بهداشت خواهد بود.

در نشست سال گذشته جامعه جهانی پرستاری در ژنو، عنوان شد که حدود 28 میلیون نفر کمبود نیروی کار پرستاری در جهان وجود دارد که همین مسئله باعث شده است کشورهای توسعه یافته به راحتی به جذب نیروهای آموزش دیده سایر کشورها اقدام نمایند. از همین رو، ایران به عنوان یکی از کشورهای هدف برای جذب نیروی پرستاری شناخته می گردد.

پرستاران ایرانی به علل مختلفی از جمله توانمندی، هوش و کارایی بالا، مورد استقبال دیگر کشورها هستند که متاسفانه این جذب بالا و ایجاد شرایط بهتر برای اشتغال پرستاران در کشورهای پیشرفته باعث شده است سالیانه بیش از 1000 پرستار از کشور خارج شوند.

آمارهای سازمان نظام پرستاری نشان می دهد که روند مهاجرت پرستاران در ابتدای سال 95 نسبت به سال 94 با افزایش روبرو بوده است. بطوریکه در فروردین 96 تعداد 8 پرستار، اردیبهشت 12 نفر، خرداد 8 نفر، تیر 16 نفر، مرداد 19 نفر، شهریور 17 نفر، مهر 9 نفر، آبان 9 نفر، آذر 11 نفر، دی 11 نفر، بهمن 12 نفر و در اسفند 96 که هنوز به انتها نرسیده است، تاکنون 6 پرستار متقاضی مهاجرت بوده اند. بر اساس گزارش های منتشره، مقاصد پرستاران ایرانی برای مهاجرت و کار، به ترتیب اولویت، کانادا، استرالیا و کشورهای حوزه خلیج فارس است.

این در حالی است که، وزیر بهداشت در واکنش به مسائل جامعه پرستاری، عنوان داشت: پرستاران با فشار کاری بالایی روبرو هستند و کمبود نیرو از عمده ترین مسائل این قشر است.

وی اضافه کرد: برای تامین نیروهای پرستاری ما از مجلس مطالبه داریم. اکنون که 24 هزار تخت راه اندازی شده احتیاج به پرستار بیشتر مشهود است و نیروی پرستاری نه در حد استانداردهای بین المللی بلکه به اندازه حداقلی می بایست برای ما تامین گردد.

وزیر بهداشت در ارتباط با قانونی که 10 سال از تصویب آن گذشته و هنوز اجرایی نشده است، گفت: قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری نامعتبر است. مجلس قوانینی تصویب نموده که باید اعتبار آنها نیز تصویب گردد و بین مردم انتظار ایجاد نگردد. پیشنهادی برای بودجه این قانون در دولت نبود و پیشنهاد آن نیز در کمیسیون تلفیق تصویب نشد که تصور می کنم مربوط به تامین منابع باشد.

همایون هاشمی عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، تامین کمبود نیروی انسانی در حوزه پرستاری را یک مطالبه عمومی دانست و با بیان اینکه در کشور با کمبود بیش از 100 هزار نیروی پرستار روبرو هستیم، گفت: این معضل تنها مربوط به این دولت هم نیست، بلکه حاصل سوءمدیریت های گذشته است، که البته در حوزه پرستاری این کمبود به طور کامل مشهود بوده که نتیجه آن افزایش ساعت کار پرستاران و کاهش کیفیت ارائه خدمات در بیمارستان های دولتی شده است.

وی توضیح داد: هم اکنون این یک مطالبه عمومی است، که در بخش ارائه خدمات حوزه سلامت نباید کمبود نیرو وجود داشته باشد، چرا که وقتی دولت برنامه اصلی خود را در طرح تحول سلامت دیده است، نمی توان کمبود نیرو را نادیده گرفت.

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، تاکید نمود: دولت باید برای جبران کسری های موجود در دو بخش نیروی انسانی و منابع، در یاری به وزارت بهداشت آستین ها را بالا زده و حوزه سلامت را مورد یک بازنگری اساسی قرار داده و عمده سهم جذب 11 هزار و 500 نیروی متخصص جدید را به حوزه پرستاری اختصاص دهد.

سال 96 با تمام فراز و نشیب هایی که در حوزه سلامت شاهد بودیم، به انتها رسید و سهم پرستاران، شنیدن وعده هایی بود که در سال های گذشته هم به گوش شنیده بودند. اما، با این تفاوت، که موارد ضرب و شتم کادر پرستاری در سال گذشته افزایش یافته که نشان از عدم حمایت از نیروهای پرستاری در مراکز درمانی است.

منبع: خبرگزاری مهر

به "پرستاران دوباره وعده شنیدند و کتک خوردند!" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "پرستاران دوباره وعده شنیدند و کتک خوردند!"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید