مدرس خیابانی: طرح های توسعه ای عظیمی در بخش معدن در حال راه اندازی است
به گزارش گردشگران شاد، سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت، رعایت اهلیت در واگذاری پهنه های معدنی را یکی از دستورکار های جدی وزارت صنعت، معدن و تجارت دانست و گفت: سامانه صدور مجوز های معدنی به منظور ارتقای شفافیت در بخش معدن و صنایع معدنی، در حال طراحی است.
به گزارش گروه مالی گردشگران شاد، حسین مدرس خیابانی در نشستی با اعضای هیات مدیره خانه معدن، با تشریح سیاست های معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت در سال جهش فراوری گفت: اگر قرار است به اقتصاد ایران، برچسب اقتصاد تک محصولی زده گردد، بهتر است که این برچسب به نام معدن و صنایع معدنی باشد.
سرپرست وزارت صنعت، معدن با اشاره به بهره برداری از 200 طرح صنعتی و معدنی تا شهریور 1400 گفت: بخش عمده ای از این طرح ها در حوزه های معدن و صنایع معدنی قرار داشته و تا خاتمه سال جهش فراوری، بخش عمده ای از آن ها راه اندازی می شوند.
وی اضافه کرد: از سال 98 که اقتصاد ایران به نوعی از درآمد های نفتی جدا شده، درآمد های ارزی معدن و صنایع معدنی یاری زیادی به تامین احتیاج های ارزی کشور نموده و در حال حاضر، علی رغم شرایط سخت تحریمی، طرح های توسعه ای بزرگی در این بخش در حال راه اندازی است.
وی با تاکید بر اینکه فعال سازی معادن کوچک و غیرفعال یکی از سیاست های اصلی وزارت صنعت، معدن و تجارت در حوزه معدن و صنایع معدنی گفت: بر این اساس نسبت تعداد معادن غیرفعال به کل معادن به تفکیک هر استان اعلام شده و در اختیار استانداران قرار می گیرد.
مدرس خیابانی با اشاره به ظرفیت های بزرگ معدنی کشور گفت: هدف گذاری صادرات محصولات معدنی در امسال معادل 10.5 میلیارد دلار خواهد بود و البته سیاست وزارت صنعت، معدن و تجارت، حرکت به سمت حلقه های با ارزش اضافه نموده بالاتر و تقویت صادرات در کل زنجیره فولاد است.
وی با بیان اینکه صادرات در سال جهش فراوری، زیر چتر حمایتی همه جانبه وزارت صنعت، معدن و تجارت قرار گرفته است، توضیح داد: پایش مجوز های مرتبط با معادن در دستور کار قرار گرفته و یکی از سیاست های اصلی در این رابطه آن است که پهنه های اکتشافی را آزاد نموده و به دست افراد صاحب اهلیت بسپاریم.
به گفته سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت، تامین تجهیزات مورد احتیاج بخش معدن در دستور کار جدی قرار گرفته است، گفت: در حوزه معدن، برای افراد دارای اهلیت که کارنامه شفاف و قابل قبولی دارند، باید در صدور پروانه اکتشاف، استخراج و بهره برداری خط ویژه ای در ارایه خدمات تدارک دیده گردد.
وی به معاونت معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت و سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ماموریت داد که فهرستی از بهره برداران قدرتمند در حوزه معدن و صنایع معدنی را تهیه نموده تا نسبت به واگذاری پهنه های اکتشافی در معادن به اهل فن، اقدام نمایند.
سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: طراحی سامانه هایی به منظور شفاف سازی فرآیند صدور مجوز های معدنی در وزارت صنعت، معدن و تجارت در حال پیگیری است.
منبع: خبرگزاری دانشجو