بهشت گمشده تاریخ را ورق بزنید!

به گزارش گردشگران شاد، اولین خانه جهان؛ شهر آفتاب و آینه یا بهشت گمشده تاریخ کجا است؟ با خبرنگاران همراه باشید.

بهشت گمشده تاریخ را ورق بزنید!

اولین خانه دنیا کجا است؟

مبتلایان به بیماری ایدز و سرطان به این بهشت سفر نمایند؛ یک منطقه گردشگری عجیب در ایران که با حقیقت و افسانه توأم شده است.

کوه باستانی پردیس یا کوه پدری (معروف به بهشت) در حومه شهرستان جم از توابع عسلویه استان بوشهر و در نیمه های راه بندر کنگان به فیروز آباد شیراز واقع شده است؛ جاذبه گردشگری که به قول عده ای از دانشمندان درمان نماینده بیماری هایی مثل ایدز و سرطان است؛ با صفحه گردشگری گردشگران شاد همراه باشید.

کوه پردیس؛ بهشت گمشده تاریخ

محلی ها و ساکنان قدیمی این دشتستان به کوه جم، پوز یا پدری می گویند؛ چون قله این کوه شبیه پوز است اما در کتاب اوستا از این منطقه به ور جم کرد نام برده می گردد؛ به همین دلیل نام جم نیز بر آن گذاشته شده است.

پژوهشگران با استفاده از نام پدری که نام رسمی کوه و به معنی پارادایس یا بهشت اوستا است، واژه پردیس را برای این منطقه گردشگری انتخاب نموده اند.

در کنار کوه پردیس، تپه های قدیمی نیز وجود دارد که متعلق به دوره جمشید است. اما غاری که در نزدیکی کوه مشاهده می گردد، از لحاظ قدمت تاریخی می توان اولین خانه دنیا نامید.

پردیس ؛ همسایه دیوار به دیوار خورشید

بنابر نظر باستان شناسان و محققان، قله این کوه که رفته رفته از ارتفاع آن کاسته می گردد، نزدیک ترین نقطه کره زمین به خورشید است؛ زیرا در نزدیکی خط استوا بلندترین ارتفاع، قله همین کوه است.

بنا به گفته بدیعه دشتی، محقق و تاریخ شناس، حتی اورست حدود هزار متر از پوز پدری پایین تر است و یک قله مستقل و جداگانه محسوب می گردد.

البته تمام این شواهد احتیاج به آنالیز های تاریخی و علمی بیشتر در این منطقه گردشگری دارند؛ چون بسیاری از آنها با موضوعات و برداشت های عامیانه مردم محلی دخیل شده است.

کوه پدری ؛ شهر آینه ها

به گفته باستان شناسان، حدود یک کیلومتر از کوه پردیس از جنس سیلیس است. در زمان های گذشته از این منطقه به عنوان آیینه ای برای دیدن سپاه دشمن در اطراف قله استفاده می شده است.

از نظر فنی و علمی اثری از آینه در روی این نقش های سنگین کوهی به جای مانده است اما برای اثبات آن باید گفت که این منطقه کوهستانی معادن متعدد شیشه و فلزاتی مانند آهن و جیوه دارد و رستنگاه گیاهانی مانند کتیرا است که از خشک شدن آن برای ساخت آینه هم استفاده می شده است. جدای از این، صیقلی بودن این محدوده از کوه در 27 هزار سال پیش به تنهایی می توانست وظیفه یک آینه را به دوش بکشد.

جام دنیا نمای جمشید اینجا است

بنا به گفته بدیعه دشتی، پژوهشگر و تاریخ شناس، جام دنیا نما در کوهستان های متعدد اطراف کوه جم است که مانند یک قدح و جام عظیم بیننده را از آن همه ابهت و عظمت در خلقت مدهوش می نماید.

همچنین در لابه لای این کوهستان ها نقش هایی پیدا شده است که بر سینه کوه ها جاری شده بودند و به گفته سالمندان محلی در قدیم با آینه پوشیده شده بود. این آینه های کوهین سر جام جم را نشان می دهند؛ البته تمام این گفته های محلی می تواند آمیخته به قصه و افسانه هم باشد.

در بالای کوه جم، در چندین نقطه با زاویه های خاص دیوارهای سنگی صیقل شده در مقیاس های بزرگ وجود دارد که شهروندان کهنسال جم در گپ و گفت های محلی از آن به عنوان چرم آیینه یاد می نمایند. همچنین بنا به گفته آنها در سال های بسیار دور آنها با حضور در زیر این چرم آیینه ها قطعات کوچک شیشه های سیاه رنگ می یافتند که صحت این مسئله را تقویت می نماید.

داستان کوهی که جاذبه دارد

شاید این کوه از نظر علمی جاذبه مغناطیسی نداشته باشد اما با افسانه هایی که محلیان و ساکنان آن برای این منطقه نقل می نمایند، به طور حتم جاذبه گردشگری زیادی خواهد داشت.

به گفته محلی های منطقه، مغناطیس فوق العاده قوی کوه در دنیا زبانزد است و اگر در فاصله 50 تا 100 متری کوه، یعنی تقریبا انتهایی ترین نقطه تعیین آسفالت با ماشین توقف کنید و ترمز دستی را بخوابانید، ماشین به جای سر پایینی به نرمی به سمت کوه کشیده می گردد.

البته این مسئله از دیدگاه علمی و منطقی ممکن است به دلیل خطای دید در شیب ایجاد شده باشد.

کوهی که ضد ایدز و ضد سرطان است

افسانه یا حقیقت؟ کسی چه می داند؟

به گفته محلی ها و حتی بعضی از دانشمندان این کوه و گیاهان روییده در اطراف آن درمان نماینده بسیاری از بیماری ها است؛ البته شواهد محکمی دال بر این موضوع وجود ندارد؛ ممکن است که این فقط یک ادعای محلی یا دروغین باشد.

درمان ایدز

از جمله خواص خارق العاده این کوه یاری به درمان مبتلایان به ایدز است. به خاطر نزدیکی این کوه به خورشید امکان رشد و نمو ویروس های بیماری زا از جمله ویروس HIV تقریبا صفر است.

پزشکان متخصص بریتانیایی در مؤسسه ای در شهر لندن اخیرا در مقاله ای در روزنامه تایمز ضمن بر شمردن این خاصیت از سازمان ملل درخواست نموده اند تا نام این کوه را به کوه ضد اچ آی وی ANTI-HIV Mountain تغییر دهند.

دکتر تیم هوپکینس Tim Hopkins، رئیس مؤسسه فوق و دارنده مدرک فوق تخصص در رشته ایمونولوژی و ویروس شناسی، چنین ادعا می نماید که به دلیل خواص درمانی این کوه در این منطقه باید شهرک های درمانی برای مبتلایان به ایدز ساخته گردد.

درمان سرطان

از دیگر خواص درمانی این کوه که زبانزد همه متخصصان mountain trapi است، خواص مغناطیسی آن است که باعث تخریب سلول های سرطانی شده و به همین دلیل متخصصان بسیاری از بیماران سرطانی را به کوه نوردی در این منطقه گردشگری تشویق می نمایند.

محصولات کشاورزی خاص منطقه

ممکن است نوع خاک، پوشش گیاهی و حتی عسلی که از این ناحیه به دست می آید، بسیاری از بیماری ها را درمان کند.

عسل

درواقع، پوشش گیاهی این منطقه نوعی خار بیابانی گرمسیری منحصر به فرد است که خواص دارویی فراوانی دارد و عسل حاصل از این منطقه گردشگری هواداران زیادی حتی در کارخانه های دارویی دارد که می تواند ناراحتی های اعصاب و سردردهای میگرنی را درمان کند.

خرما

این منطقه خرمای ویژه ای نیز فراوری می نماید که به نام خرمای خصه معروف است و در شیره خود غرق می گردد؛ یعنی یک کاسه آن ظرف سه ساعت پر از شیره می گردد. اندازه این خرما اندازه آلبالو است و به جهت خواص دارویی فراوان برای ساخت قندهای رژیمی مخصوص بیماران دیابتی صادر می گردد.

زیتون

نکته جالب دیگر رویش درخت زیتون در دامنه شمالی کوه حد فاصل شهرستان جم تا روستاهای چاهه و دره پلنگی است که در آب و هوای آن منطقه بسیار بعید است.

آب معدنی طبیعی

در لایه های زیرین این کوه معدن عظیمی از آب خنک و فوق العاده سالم وجود دارد، آن هم در اطراف عسلویه عجیب است!

مردم چاهه و جم، کوه پردیس را فوق العاده مقدس و محترم می شمارند و به استناد علائم موجود در آتشکده احتمالا یکی از اولین مکان هایی بوده که نفت در آن سوزانده شده است.

اگر از این منطقه گردشگری خوش تان آمده است؛ بیشتر از این فرصت را از دست ندهید؛ چمدان خود را محکم ببندید، یک دوربین عکاسی کوچک بردارید و مرز افسانه تا حقیقت این منطقه جالب گردشگری را بشکنید.

منبع: پیام دلتا

به "بهشت گمشده تاریخ را ورق بزنید!" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "بهشت گمشده تاریخ را ورق بزنید!"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید