450 شهر و بیش از 8600 روستا و آبادی کشور در معرض سیلاب
به گزارش گردشگران شاد، خبرنگاران/کرمان معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: 450 شهر و بیش از 8600 روستا و آبادی ما در معرض سیلاب قرار دارند و در 20 سال اخیر قریب به 7300 سیلاب داشته ایم و 30 میلیون هکتار از عرصه های منابع طبیعی کشور در معرض فرسایش بادی است.
مسعود منصور امشب 19 آذرماه در دیدار با استاندار کرمان اظهار کرد: کشور ما شرایط خاصی دارد و 125 میلیون هکتار از عرصه های کشور در معرض فرسایش آبی است که 250 میلیون مترمکعب رسوبات حاصل از این فرسایش است.
وی اضافه کرد: 450 شهر و بیش از 8600 روستا و آبادی ما در معرض سیلاب قرار دارند و در 20 سال اخیر قریب به 7300 سیلاب داشته ایم و 30 میلیون هکتار از عرصه های منابع طبیعی کشور در معرض فرسایش بادی است.
منصور شرح داد: برای برون رفت از این مسائل کار جامع و هماهنگی همه بخش های صنعت، توسعه شهری، کشاورزی و ... نیاز است و کارهای آبخیزداری می تواد به شدت این بحران هار را کاهش داده و سایر بخش ها باید رسالتشان را انجام بدهند.
رییس سازمان جنگل ها و مراتع کشور با اشاره به اینکه بسکمک از قنوات و چاه های کشور با عملیات آبخیزداری احیاء شده، بیان نمود: 30 میلیون هکتار تا به امروز عملیات احیا آنها اجرا شده و عقب افتادگی جدی داریم و در استان کرمان به 16 درصد از کل می رسیم.
وی اضافه کرد: اما همین کارهای کم که یک میلیون و 900 هزار هکتار در شمال استان کرمان را در آبخیزداری شامل می شود، سالیانه 300 میلیون مترمکعب استحصال و کاهش تبخیر آب را موجب شده و 9 میلیون تن کنترل فرسایش و 20 درصد تقویت پوشش گیاهی را به دنبال داشته است.
منصور با اشاره به اینکه ظرفیت اسمی صنایع چوب کشور 13 میلیون مترمکعب است، گفت: اکنون این صنایع با حدود 7 میلیون مترمکعب کار می کنند و واردات مشکل دارد و به دلیل ارزبری بالا صنایع تمایل ندارند لذا زراعت چوب می تواند به عنوان یک روش جایگزین عمل کند و انگیزه اقتصادی دارد و کشاورزان حاضر هستند از کشت موجود به زراعت چوب تغییر بدهند.
وی اضافه کرد: اراضی ملی را در اختیار می گذاریم و تسهیلات کم بهره و با تنفس به ازای هر هکتار می دهیم و خرید تضمینی تدریجی خواهیم داشت که امسال جهش 30 هزار هکتاری هدفگذاری شده و 700 هکتار از این میزان در استان کرمان است.
معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: امسال سه استان برای نخستین بار از پساب برای زراعت چوب استفاده کردیم و نیاز به مساعدت مسئولان استان برای پیشبرد این کار در استان کرمان داریم.
وی اضافه کرد: در استان کرمان به دلیل قدمت کارهای بیابان زدائی تاغ زارهای متعددی داریم که کابری های متناسب و متاجنس با این تاغزارها را در دست داریم که در چرخه بهره برداری وارد شوند.
منصور در ادامه شرح داد: منابع طبیعی این اختیار را دارد تشکل ها را احراز صلاحیت کرده و مجوز فعالیت بدهد که فرصت خوبی است و بیش از 690 تشکل امسال ایجاد کردیم و بیش از 370 میلیارد تومان با این ها قرارداد بستیم که آشتی بین مردم و فعالیت های منابع طبیعی است و در استان کرمان این پتانسیل وجود دارد.
وی با اشاره به ظرفیت های استان کرمان در گردو، گل محمدی، بادام و ... گفت: صنایع فرآوری به شدت می تواند به اشتغال کمک کرده و آب بری کمتری داشته باشد.
معاون وزیر جهاد کشاورزی با تاکید بر لزوم همراهی معادن در احیاء و بازسازی منابع طبیعی تخریب شده گفت: پایگاه اطفاء حریق جنوبشرق تجهیز و تا خردادماه سال آینده بهره برداری می شود و در بحث بالگر باید کمک شود.
منبع: خبرگزاری ایسنا